Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, o omagiază pe Ana Pauker! Torționarul comunist pe lista cu „Femei celebre ale României Întregite”

Fotografia liderului comunist Ana Pauker apare, lături de cele ale Reginei Maria, Anei Aslan, pe afişul unui simpozion organizat de Consiliul Judeţean şi de Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, cu tema „Femei celebre ale României Întregite”. Consiliul Județean Vaslui este condus de Dumitru Buzatu, un apropiat al lui Dragnea și unul dintre cei mai avuți lideri PSD, iar asta în condițiile în care este liderul unui dintre cele mai sărace județe din România.

Gafa autorităţilor vasluiene a fost descoperită de istoricii Mădălin Hodor şi Andrei Cătălin Galiţă, de la CNSAS.

„Se apropie 8 martie şi Consiliul Judeţean Vaslui, sensibil cum îl ştiţi, s-a gândit sa organizeze , ei da, un „simpozion ştiinţific”. „Femei celebre ale României Intregite”. Frumos. În poza mare şi în centru Regina Maria, a doua din dreapta pe ultimul rând Ana Pauker. Ce-i drept, femeia a fost celebra. Pentru eforturile consecvente de a debarasa poporul roman de moştenirea primei”, scrie Hodor pe pagina de Facebook, citat de news.ro.

În opinia sa, acesta este „un nou exemplu al stadiului de retardare la care s-a ajuns în tratarea istoriei naţio

Ana Pauker s-a născut la Codăeşti, Vaslui, la data de 28 decembrie 1893 (potrivit actului de naştere nr.66/30 decembrie 1893) într-o familie de evrei români.

A fost secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, iar în 1947 a fost numită ministru de externe şi viceprim-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.