Limbaj de maidan în Parlament: „Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit?”

„Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”, a spus ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în cadrul dezbaterii pe proiectul bugetului de stat pe 2019, care a provocat scandal între Putere şi Opoziţie.

Întrebat de ce i-a ironizat pe colegii din Opoziţie cu cuvinte precum „chiparosule”, „frumosule”, Eugen Teodorovici a răspuns: „Am spus ceva urât? Frumosule, chiparosule, vedeţi ce înseamnă chiparos”. Senatorul liberal Florin Cîţu a criticat atitudinea ministrului Finanţelor Publice.

Cîțu a pus comportamentul lui Teodorovici pe seama faptului că acesta a fost umilit la Bruxelles și a venit nervos.

„Azi aţi văzut clar: am avut un ministru al Finanţelor Publice care a venit nervos după ce a fost umilit la şedinţa ECOFIN de ieri de la Bruxelles, a venit hotărât să îşi impună punctul de vedere şi să oprească Opoziţia în a arăta care sunt problemele acestui buget şi a susţine amendamentele la cererea de reexaminare a preşedintelui pe Legea bugetului. Informaţiile incluse în Legea bugetului de stat sunt false, nu şi le asumă nici măcar ministrul Finanţelor Publice. Veniturile la bugetul de stat, acum după ce am primit şi estimarea şi datele reale de la INS, ştim foarte bine că sunt supraestimate. Comisia Naţională de Statistică şi Prognoză nu ştim ce rol are şi ar trebui desfiinţată pentru că nu a prezentat un studiu de impact nici pentru buget, nici pentru OUG 114. E clar că România se îndreaptă spre dezastru”, a declarat, la Parlament, senatorul Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *