Lituania acuză Belarusul de „război hibrid”

Migrants walk towards the Turkey's Pazarkule border crossing with Greece's Kastanies, near Edirne, Turkey March 1, 2020. REUTERS/Leonhard Foeger

Lituania a acuzat, luni, că este vizată de un „război hibrid”, atribuind Belarusului facilitarea traficului cu imigranţi extracomunitari, pe fondul tensiunilor politice internaţionale, informează agenţia Associated Press, citată de Mediafax.

Autorităţile lituaniene au deţinut luni nouă solicitanţi de azil care au pătruns în ţară venind din Belarus. În ultimele săptămâni, în Lituania au fost semnalate numeroase tentative de trecere ilegală a frontierei.

„În mod evident, este vorba de un război hibrid împotriva Lituaniei, iar afluxul ilegal de imigranţi este doar doar unul dintre mijloace”, afirmă Agne Bilotaite, ministrul lituanian de Interne.

„Acest aflux de imigranţi clandestini care vin în Lituania nu este întâmplător. Este bine-organizat. Există curse aeriene de la Bagdad şi Istanbul spre Minsk”, a subliniat ministrul lituanian de Interne, acuzând că agenţi ai poliţiei de frontieră din Belarus sunt implicaţi în traficul de imigranţi.

Autorităţile lituaniene au arestat 52 de imigranţi extracomunitari doar într-o săptămână.

Regimul din Belarus a fost supus în ultima perioadă de presiunile internaţionale din cauza reprimării protestelor opoziţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *