Liviu Pop: La CEx se va vedea dacă Tudorel Toader a atins țintele din programul de guvernare

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat, miercuri, că, la următorul CEx al partidului, se va evalua dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader a atins, sau nu, țintele programului de guvernare.

„În primul rând, românii trebuie să fie mulțumiți, iar evaluarea programului de guvernare, și pe zona Ministerului de Justiție, o s-o facă CEx, cred cât de curând, și atunci o să aflăm exact fiecare ministru cât a implementat din programul de guvernare și efectiv Guvernul cât a implementat. Tudorel Toader nu a promis nimic. Noi am promis în campanie electorală în 2016 că vom face multe lucruri pentru români, inclusiv pe zona de justiție. Dacă Tudorel Toader nu a atins acele ținte din programul de guvernare din capitolul de justiție, atunci va fi evaluat. Cu programul de guvernare am câștigat alegerile în 2016, că n-am venit cu un premier sau un nume de ministru (în campanie-n.red). Prioritatea PSD, dar bănuiesc că și cea a colegilor din ALDE, este de a implementa programul de guvernare”, a declarat Liviu Pop, miercuri, la Parlament.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, potrivit mediafax.ro, că ședința Comitetului Executiv al PSD va avea loc lunea sau marțea viitoare și, în cadrul ei, se vor valida lista candidaților la alegerile europarlamentare.
Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiției și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi „pentru”, 148 „împotrivă” și două abțineri.

Ulterior, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, referindu-se la ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu i-a trecut nemulțumirea, dar că nu a putut vota o moțiune inițiată de Opoziție și i-a cerut să vină cu niște „măsuri legislative normale”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *