Lobby-ul din turism e supărat pe ANM că a avertizat că vin ploile și oamenii nu le-au mai dat degeaba

Un nimeni care a fost ministrul Turismului pentru că l-a impus puternicul lobby al hotelierilor, Mircea Titus Dobre, el însuși – prin intermediul mamei sale – proprietar de hotel pe litoral, cere demisia directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, acuzându-o pe aceasta că a făcut „declaraţii hazardate şi panicarde, care au golit litoralul românesc în acest weekend”.

„Directorul ANM să explice dacă mai poate face prognoze corect. Dacă nu, să-şi dea demisia! Declaraţiile hazardate şi panicarde ale directoarei ANM, Elena Mateescu, au golit litoralul românesc, în acest weekend. Joi, 11 iulie, directorul general al ANM a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care şi şase morţi, ar putea să provoace incidente şi în România, litoralul urmând să fie afectat”, a scris,citat de Mediafax, pe Facebook, Mircea Titus Dobre.

Fostul ministru al Turismului a precizat că vestea că sunt şanse ca ciclonul din Grecia să lovească şi România, mai ales litoralul românesc, a determinat mii de români să-şi anuleze rezervările pentru acest weekend.

„În cursul zilei de sâmbătă s-au emis averitizări de vreme severă pe litoral, inclusiv cod portocaliu de furtuni, deşi aceste fenomene nu s-au înregistrat. Să ne răspundă doamna director ANM dacă nu are echipamente performante pentru a da prognozele corect. Dacă nu există aceste echipamente sau specialiştii de la ANM nu ştiu să le folosească, atunci ar trebui să elibereze posturile. Tot doamna director ANM a declarat că populaţia trebuie să se pregătească pentru un dezastru, până la sfârşitul acestei luni, deşi, cu altă ocazie, explica faptul că nu se pot da prognoze corecte pentru o perioadă mai lungă de trei zile. Dacă va continua în acest fel, va reuşi să distrugă turismul românesc, nu doar pe Litoral, ci şi în celelalte zone ale ţării”, a completat Dobre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *