Londra își securizează comunicațiile diplomatice cu aliații

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a declarat miercuri că intenţionează să consolideze utilizarea liniilor securizate pentru a comunica cu ţări aliate, exprimându-şi îngrijorarea că numeroase contacte au loc în prezent prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, relatează AFP.

„Miniştrii de afaceri externe din lume comunică mult prin mesaje text şi prin WhatsApp. Aşa se face adesea diplomaţia în ziua de azi. Acest lucru a fost puţin surprinzător pentru mine”, a declarat ministrul numit în funcţie în iulie.

„Există însă un anumit număr de conversaţii care este mai înţelept să le ai pe o linie securizată. De aceea vom creşte numărul persoanelor care ne vor putea contacta în acest mod”, a adăugat el.

Jeremy Hunt a declarat în faţa presei, la Londra, că în ziua nominalizării sale nu existau decât linii telefonice securizate care legau Londra de parteneri-cheie precum SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

El a precizat că a instalat astfel de linii şi pentru comunicaţiile cu Japonia, Franţa şi Germania.

Marea Britanie a înmulţit în ultimele luni acuzaţiile cu privire la activităţile de spionaj şi de pirataj informatic ale Rusiei, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *