Lovitură CRUNTĂ pentru PSD. Timmermans a refuzat să se vadă cu Dragnea și Dăncilă!

Aflat la Sibiu, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele CE, se va întâlni în această dimineață, într-un cadru privat, doar cu cei cinci premieri socialiști din Portugalia, Spania, Malta, Slovacia și Suedia, care vor participa la lucrările Summit-ului European. Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă nu au fost invitați, chiar dacă, spun surse citate de adevărul.ro, premierul României a insistat ca la această ședință, care nu are caracter public, să ia parte și liderul PSD. Refuzul lui Frans Timmermans a fost categoric.

Programul lui Frans Timmermans nu face parte din agenda oficială a Summit-ului UE de la Sibiu. Deși este prim-vicepreședintele Comisiei Europene, acesta nu poate participa la reuniunea informală a liderilor europeni. Înaintea marelui eveniment, Frans Timmermans se va întâlni doar cu cei cinci premieri socialiști, unde vor discuta despre alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai. Cu toate că România este a șasea țară din UE care, la ora actuală, are un Executiv din rândul socialiștilor europeni, nici Liviu Dragnea și nici Viorica Dăncilă nu au fost invitați la această întâlnire a PES.

În cadrul Congresului PES desfășurat, la sfârșitul lunii februarie, la Madrid, Frans Timmermans l-a avertizat pe Liviu Dragnea, cerându-i să respecte statutul de drept, independența justiției, lupta împotriva corupției și liberatatea presei, altfel „PSD nu va mai fi parte din familia europeană”, a afirmat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. În același cadru, Liviu Dragnea și-a luat angajamentul de a respecta întocmai direcțiile indicate de socialiștii europeni. Însă, potrivit acestora, liderul PSD a ignorat avertismentul, iar în ziua de 10 aprilie, la Bruxelles, socialiștii europeni anunțau printr-un comunicat că „Președintele PES Serghei Stanishev a reafirmat îngrijorarea privind statul de drept din Românnia. El i-a informat pe șefii de guverne, comisarii europeni și liderii de partid că, până când Guvernul României își clarifică angajamentul față de respectarea statului de drept și respectă recomandările Comisiei Europene, conducera PES va considera relațiile cu PSD înghețate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.