ALERTĂ. Lovitură pentru Dragnea: Iohannis a atacat la CCR codurile penale!

Președintele Klaus Iohannis a atacat la CCR codurile penale! Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale vineri, 10 mai a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

De asemenea, președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale vineri, 10 mai a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, pe 24 aprilie, din nou Codul penal și Codul de procedură penală. Deputații au modificat doar articolele declarate constituționale de Curte, lăsând numeroase articole controversate.

Astfel, Codul penal a fost adoptat cu 180 „pentru”, 81 de voturi „împotrivă”, iar Codul de procedură penală a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru”, 83 de voturi „împotrivă” şi opt abțineri. Modificările au trecut cu ajutorul voturilor UDMR şi ale unor deputaţi din Grupul minorităţilor.

La finalul votului, după ce opoziția a început să vocifereze, Iordache le-a spus: „Ce mai vreți? S-au adoptat!”,

Codurile penale s-au întors în Parlament după ce Tudorel Toader a refuzat să emită Ordonanța de urgență pentru adoptarea articolelor declarate constituționale de către Curtea Constituţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.