Lovitură pentru Dragnea: Orban i-a luat Insula Belina!

Insula Belina și brațul Pavel revin în administrarea statului român, prin Administrația Apele Române, a anunțat joi premierul Ludovic Orban. „După o lungă perioadă în care insula Belina și brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai lui Dragnea. Astăzi, insula Belina revine în administrarea statului. Preluarea va fi curată, apoi trebuie văzut tot ce s-a construit ilegal și Ministerul mediului să vină cu HG pentru a clarifica toate aspectele de administrare. Să încheiem acest episod trist prin care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului român”, a spus Orban.

„Preluarea în administrare se va face fără contractele cu Tel Drum încheiate de Consiliul Județean Teleorman”, a mai spus Orban.

Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră transferate în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern Consiliului Județean Teleorman. Aceste proprietăți au ajuns ulterior la Tel Drum și au fost utilizate de familia Dragnea pentru partide de pescuit și relaxare. În acest dosar, DNA i-a trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh și pe fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.