Lovitură pentru Dragnea și acoliții săi! Kovesi a plecat la Bruxelles. Contracandidații săi din Franța și Germania iau în calcul RETRAGEREA din cursă!

Laura Codruţa Kovesi a plecat spre Bruxelles, la ora 16.25, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European. La prânz fosta şefă DNA a fost informată de Adina Florea, la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, că este urmărită penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, iar ulterior a informat-o că solicitarea sa de recuzare a fost respinsă.

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare. Ea a fost citată la Secţia Specială în aceeaşi zi în care avea bilete să plece spre Bruxelles.

Laura Codruţa Kovesi şi-a depus candidatura pentru postul de şef al Parchetului European. Înfiinţat în 2017, Parchetul European va investiga infracţiunile care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupţie ori cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro. Pe lista scurtă a celor admiși au mai rămas trei procurori. Ceilalți doi sunt din Franța și Germania. Se pare că după deschiderea acestei anchete criticată dur de Germania, contracandidații lui Kovesi i-au în calcul retragerea din cusră, ceea ce ar duce la numirea fostei șefe a DNA în această funcție. Kovesi a plecat la Bruxelles pentru a pune la punct mai multe detalii înainte de audierea efectivă programată a se desfășura pe data de 26 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.