Lovitură pentru familia polițistului Gigină: Tribunalul l-a scăpat pe Oprea de dosarul de ucidere. L-a trimis înapoi la DNA!

Lovitură cruntă pentru familia fostului polițist Bogdan Gigină, mort în accident rutier în timp ce se afla în misiune cu Gabriel Oprea, care l-ar fi obligat să mearg cu o viteză excesivă în condiții de drum foarte grele.Tribunalul București a dispus retrimeterea dosarului la DNA după ce ancheta a durat nu ani. Decizia poate fi contestată în 3 zile la Curtea de Apel București.

Audiat la instanță în luna noiembrie 2018, Gabriel Oprea a declarat la ieşirea din Tribunalul Bucureşti că dosarul este unul politic. „Este un dosar în care un accident a fost speculat politic, în sensul că la momentul respectiv trebuia să plecăm de la guvernare. Instanţa supremă a decis că a fost un accident la care eu nu am participat, a decis că nu are nicio legătură cu atribuţiunile mele de serviciu. Repet: a fost un dosar politic”, a delarat Gabriel Oprea la finalul şedinţei de judecată, potrivit sursei citate. În data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de ucidere din culpă . Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

De curând, Gabriel Oprea și-a anunțat revenirea în politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *