Lovitură pentru Iohannis! PSD nu vrea ca referendumul pentru modificarea Constituției să aibă loc concomitent cu alegerile prezidențiale

PSD anunţă miercuri că vrea ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei,de punere în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, să fe organizat mai devreme decât a anunţat preşedintele. Partidul de guvernare spune că data va fi stabilită după deschiderea noii sesiuni parlamentare.

„În acest sens, termenul propus de preşedinte este mult prea lung, având în vedere că poporul român s-a exprimat fără echivoc în privinţa celor două întrebări de la referendum. Aşadar, revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile prezidenţiale, urmând ca data referendumului de revizuire să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare”, se arată într-un comunicat al PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că referendumul de revizuire a Constituţiei, pentru a pune în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, poate fi organizat în acelaşi timp cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *