Lovitură pentru procurorul „Portocală”! Judecătorii au dat achitare într-un dosar în care Negulescu vorbea de un prejudiciu de aproape 2 MILIARDE DE EURO!

Lovitură pentru Unitatea de Elită a DNA, din Ploiești! Judecătorii au decis în primă instanță achitarea în dosarul Lukoil, în care procurorul de caz Mircea Negulescu, zis Portocală, vorbea despre un prejudiciu de aproape două miliarde de euro și despre infracțiuni economice grave. Decizia instanţei de fond nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești la data de 3 august 2015, fiind deferite justiției SC Petrotel Lukoil Ploiești, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, dar și șase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncți din cadrul societății de la Ploiești – Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administrație al Petrotel Lukoil, Andrei Rață, și contabilul șef Dorel Duțu.

La acel moment, procurorii anunțau că prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalentul a 1.766.766.125,10 euro.

Ulterior, instanța de fond a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar în ianuarie 2016 a dispus restituirea dosarului la PCA Ploiești, decizia Tribunalului Prahova fiind motivată prin ”pasivitatea totală” a procurorului care nu a remediat acele neregularități și nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă își menține sau nu dispoziția de trimitere în judecată a dosarului.

Ulterior, la data de 22 ianuarie 2016, PCA Ploiești a anunțat, printr-un comunicat de presă, că dosarul Lukoil a fost din nou trimis în judecată după ce procurorii au remediat neregularitățile constatate de magistrați.

La sfârșitul lunii martie 2016, Tribunalul Prahova a constatat din nou neregularitatea rechizitoriului întocmit în acest dosar și a dispus remedierea problemelor, iar în aprilie instanța a dispus începerea judecății în acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *