Lovitură pentru PSD! Ambasada SUA despre Kovesi: Aceste acţiuni par să aibă forma unei hărţuiri judiciare

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis, la solicitarea Mediafax, că punerea sub control judiciar, interdicţia de a părăsi ţara şi a vorbi cu presa în cazul Laurei Codruţa Kovesi sunt acţiuni care „încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”.

„Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, a transmis ambasada SUA la Bucureşti, la solicitarea Mediafax.

Reacţia ambasadei vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi a fost plasată de Secţia pentru Investigaţia Infracţiunilor din Justiţie sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (5 fapte) şi mărturie mincinoasă. De asemenea, a fost dispusă şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostei şefe DNA. Una dintre interdicţii este aceea de a nu părăsi ţara.

Laura Codruţa Kovesi a contestat, vineri, controlul judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor. Contestaţia a fost depusă la sediul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Suspendarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, în cazul în care instanța ar menține controlul judiciar, ar putea bloca candidatura la șefia Parchetulului european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *