Lovitură pentru PSD: Andreea Cosma, CONDAMNATĂ la 4 ani de închisoare!

Florin Serghei Anghel, președintele Consiliului Județean Prahova (fost deputat PDL în legislatura trecută) și deputata Andreea Cosma au fost condamnați astăzi la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Ciuperceasca! Decizia nu este însă definitivă, astfel că ea poate fi contestată la Completul de 5 judecători de la instanța supremă. Anghel și Cosma au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în forma asimilată infracțiunii de corupție. La vremea respectivă, Andreea Cosma era notar.

Ancheta procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Ploiești în Dosarul Ciuperceasca a fost finalizată cu trimiterea în judecată a trei persoane. Florin Serghei Anghel, președinte al Consiliului Județean Prahova, la data faptei,va fi judecat pentru săvârșirea infracțiuni de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Dănuț Marcel Cornea, președinte al Consiliului de Administrație al S.C.
PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A, împuternicit cu atribuții de director general, la data faptei, fa fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.Andreea Oana Cosma, notar public, la data faptei, este acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, informează DNA.

În perioada în care Anghel a fost președinte al Consiliului Județean Prahova, autoritățile ar fi vândut la prețuri subevaluate zeci de hectare de teren care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca.

Concret, în mandatul de președinte de CJ al lui Florin Anghel, aproximativ 40 de hectare de teren, care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca, au fost trecute din proprietatea MApN în proprietatea Parcului Industrial Plopeni, al cărui acționar unic este Consiliul Județean Prahova.

Ulterior, terenurile respective ar fi fost vândute la prețuri subevaluate, prejudiciul creat astfel fiind estimat la 18 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *