Lovitură pentru PSD. Instanța Supremă: Inculpatul Dragnea Liviu Nicolae s-a folosit de influența pe care o avea

Emoții pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, în această toamnă. Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut publică motivarea sentinței din dosarul în care liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă, astfel că ultima carte se va juca la Completul de 5 judecători ai instanței suprme, cel mai probail luna viitoare.
Unul dintre judecătorii aflați în completul de judecată, Ștefan Pistol – considerat unul dintre apropiații PSD- a vrut ca Liviu Dragnea să fie achitat. În opinia sa separată, judecătorul afirmă că nu există probe care să ateste vinovăția liderului PSD, „dincolo de orice îndoială rezonabilă”.
Iată opinia separatăȘ
„În condiţiile legislaţiei (Codul muncii, indicat de acuzare ca legislaţie primară), sancţionarea acestor 2 angajate presupunea efectuarea cercetării prealabile şi apoi, gradual sau chiar la prima cercetare prealabilă, aplicarea unei sancţiuni disciplinare, fiind săvârşită o abatere disciplinară gravă (lipsa/neprezentarea la locul de muncă).
În prealabil, aşa cum deja s-a arătat, completul de judecată, în unanimitate, a constatat că nu există probe care să releve dincolo de orice îndoială rezonabilă, că inculpatul Dragnea Liviu ar fi instigat pe inculpata Alesu Florea (sau pe un alt inculpat) să întocmească înscrisuri false în legătură cu menţinerea în funcţie a celor două angajate.

Se constată că declaraţiile inculpatei STOICA ANISA, care susţin acuzaţia anterior menţionată cu referire la inculpatul DRAGNEA LIVIU, sunt singulare, discuţiile şi aspectele relevante nefiind confirmate de acesta sau de o altă probă administrată. (…)

Această acuzaţie nu se referă la o acţiune/ la o activitate concretă a inculpatului DRAGNEA LIVIU şi nici la persoane concrete asupra cărora ar f fost exercitată influenţa din perspectiva celor două funcţii îndeplinite, această acuzaţie fiind subsumată instigării la săvârşirea unei infracţiuni, respectiv, la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, precizează judecătorul Ştefan Pistol, preşedintele completului, în opinia separată.
Opinia celorlați doi judecători:
Potrivit celorlalți doi judecători care au ajuns la concluzia că Dragnea ar trebui să ajungă după gratii, acesta s-ar fi folosit de influență și putere în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului din Teleorman.

„Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute – președinte atât al organizației județene a P.S.D. Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.

Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă, ea fiind contestată la Completul de 5 judecători al instanței supreme.

Între timp, Dragnea încearcă din răsputeri să abroge abuzul ăn serviciu, astfel încât să înceteze procesul penal care i-ar putea pune punct carierei politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *