Ludovic Orban: Consensul pe care îl vrea PSD este unul antieuropean

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la TVR, că este sceptic în privinţa existenţei unui consens politic în primele şase luni ale anului, deaorece consensul pe care îl vrea PSD-ul, care este unul antieuropean, iar Opoziţia vrea respectarea statului de drept.

”Ei vor acuma consensul. Există două forme de consens: consensul pe care îl vrea PSD-ul, care este un consens antieuropean. Eu nu pot să fiu de acord cu ceea ce fac ei, de exemplu, în domeniul Justiţiei, cu călcarea în picioare a independenţei Justiţiei, preocuparea bolnăvicioasă pentru cei condamnaţi sau care se află în diferite procese, agresiunea permanentă împotriva independenţei Justiţiei, tentativa de control politic. Noi susţinem respectarea statului de drept. Dacă vor consens cu noi, să meargă pe consensul european, care respectă valorile europene, care respectă Tratatul UE, este cel care este prevăzut în Rezoluţia Parlamentului European, în Raportul privind MCV al Comisiei Europene şi în general în toate poziţionările liderilor europeni”, a declarat Ludovic Orban citat de Mediafax.

El a mai spus că dacă liderii coaliţiei de guvernare vor consens, atunci să se respecte cerinţele lui Florin Iordache de când a fost la Comisia de la Veneţia, respectiv că va face apel la experţii Comisiei de la Veneţia şi la experţii Comisiei Europene pentru elaborarea Codurilor şi a Legilor Justiţiei.

”Un alt consens, hai să nu mai atacăm liderii europeni 6 luni de zile, să nu mai dăm vina pe liderii europeni prezintă nişte poziţii ferme în virtutea atribuţiilor şi obligaţiilor pe care le au. Hai să nu mai atacăm companiile străine, să nu mai dăm cu pietre în companiile străine că otrăvesc populaţia României. Dacă vor un astfel de consens, noi suntem de acord cu un astfel de consens. Problema este că nu putem să avem consens cu ce doresc ei, cu PSD şi ALDE, pentru că ceea ce doresc ei, consensul pe care îl doresc ei este unul antieuropean, împotriva valorilor europene, împotriva deciziilor europene”, a conchis liderul liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *