Lupescu şi-a anunţat oficial candidatura la şefia FRF

Ionuţ Lupescu şi-a anunţat ieri candidatura la şefia FRF, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Hotelul Marriott din Bucureşti. În vârstă de 50 de ani, „Kaiserul” a fost susţinut de peste 30 de foşti şi actuali fotbalişti din generaţii diferite. După ce Florin Răducioiu şi Cristi Chivu au ţinut speech-urile introductive, pe ecran au rulat mesaje video de la Alex Ferguson şi Mircea Lucescu. Acţiunea a durat aproape 60 de minute şi s-a încheiat cu o sesiune de întrebări.

Strategia lui Ionuț Lupescu este cât se poate de clară. ”Am un program manifest în care spun ceea ce vreau să fac. Şi nu singur, ci cu această gaşcă prezentă aici. Valorile pe care le voi promova sunt: fotbalul pe primul loc, legalitate, respect, transparenţă, folosirea responsabilă a resurselor. Îmi doresc să aduc o viziune modernă, o viziune europeană în fotbalul românesc”, a spus Lupescu la evenimentul de lansare a candidaturii.

Lupescu consideră nerealiste cifrele statistice din programul lui Răzvan Burleanu: ”Să fim serioși. Avem maximum 1.500 de fete care joacă. De unde 52.000? Unde sunt, că nimeni nu le vede!”.

Campania fostului internaţional se va desfăşura sub sloganul „Ionuţ Lupescu – Din nou pentru România”.

Programul lui Ionuţ Lupescu cuprinde:

  • O nouă viziune pentru următorii 8 ani. Reorganizarea activităţii FRF pe două paliere distincte: sportiv şi administrativ. Programul are la bază doi piloni: dezvoltarea jocului de fotbal şi construirea unei organizaţii puternice.
  • O nouă strategie pentru sportul românesc
  • Sportul românesc are nevoie de un Plan Naţional de Dezvoltare. Îmi propun să conving autorităţile publice să sportul este un domeniu prioritar pentru dezvoltarea statului român.
  • Comitetul Strategic pentru Fotbal
  • Pentru a rescrie ADN-ul fotbalului românesc. Un organism va face propuneri Comitetului Executiv pentru dezvoltarea jocului.

”Gașca lui Lupescu”, plină de mari foști internaționali

Printre cei care au declarat că îl susțin pe Ionuţ Lupescu se află Florin Răducioiu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Victor Piţurcă, Florin Prunea, Adrian Ilie, Ioan Andone, Ştefan Iovan, Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica, Daniel Timofte, Daniel Niculae, Ciprian Marica, Daniel Pancu, Basarab Panduru, Costel Gâlcă, Adrian Iencsi, Răzvan Raţ, Gheorghe Mihali, Gheorghe Mulţescu, Ionel Ganea, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Dumitru Stângaciu, Bogdan Stelea, Cristian Balaj, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Pompiliu Popescu, Justin Ştefan şi Robert Pongracz.

Gică Hagi a fost prezent la conferinţa de presă prin intermediul căreia Ionuţ Lupescu şi-a anunţat candidatura la şefia FRF, iar pentru prima dată antrenorul şi finanţatorul Viitorului a părut mulţumit de varianta care a apărut pentru fotbalul românesc.

La finalul evenimentului, Gică Hagi le-a oferit reporterilor primele impresii de după dezvăluirea programului pe care Ionuţ Lupescu l-a pregătit: „E momentul lui Ionuţ, şi l-a dorit, e pregătit, are experienţă. E un om echilibrat, că a jucat la mijloc, are perosnalitate, e responsabil, va merge să lupte pentru a câştiga. Suntem împăcaţi, pentru că există o alternativă din sport pentru a câştiga alegerile. Când vorbiţi despre mine… eu voi participa cu tot ce am mai bun, pentru că eu lucrez pentru fotbal. Am clubul şi Academia care cred eu că arată lucruri pozitive, dar am şi eu cariera mea. E de ajuns să zici că a lucrat 6 ani la UEFA. Administrativ e pregătit din toate punctele de vedere, eu nu cred că sunt dubii din acest punct de vedere. Important e că el a venit să se lupte şi sperăm că cel care va câştiga să ducă România sus”, a declarat fostul decar al naţionalei.

Cum lupta pentru şefia FRF devine din ce în ce mai aprigă, Răzvan Burleanu a lovit la nivel declarativ în echipa lui Ionuţ Lupescu. În urmă cu câteva zile, actualul şef al FRF i-a numit “gaşcă de susţinători ai lui Lupescu” pe unii dintre foştii fotbalişti emblematici au României.

Gică Hagi s-a abţinut cu greu să nu răspundă cu aceeaşi monedă: „Eu am un club, dau 35 de jucători loturilor naţionale. Nu, nu mă interesează astfel de lucruri”.

Cristi Chivu, coleg la UEFA, cu Lupescu, a vorbit la final despre însemnătatea deciziei fostului nr.5 de la naţională. „Am venit să-l susţin pe Ionuţ. Să fiu alături de el pentru că e un om care merită şi care a demonstrat că are experienţa să facă lucruri măreţe pentru fotbalul românesc. Colaborez cu UEFA, sunt director tehnic, am abilităţi pentru antrenorat. Trebuie să luăm lucrurile treptat. El şi-a oficializat candidatura. Lupescu are capacitatea de a deosebi proiectele realizabile, de cele nerealizabile şi poate pune bazele unei strategii de a ne face să ajungem ce eram odată”, a spus Chivu, la Digisport.

Victor Piţurcă a lucrat cu Ionuţ Lupescu la echipa naţională şi a fost prezent la Marriott, la evenimentul de prezentare. Fostul selecţioner a vorbit la Digisport: „Mircea Sandu mi-a zis că vrea să-l coopteze în stafful naţionalei când Ionuţ încă îmi mai era elev la naţională.  Eu l-am readus pe Ionuţ Lupescu la naţională, am constatat că e un băiat inteligent, el şi Florin Prunea m-au ajutat enorm când au venit la Federaţie, când ne-am calificat de pe primul loc într-o grupă cu Olanda (n.r. – la Euro 2008). Am reuşit acea calificare, şi el, şi Florin Prunea m-au ajutat enorm. Pe tot parcursul timpului mi-am dat seama că Ionuţ Lupescu va deveni un om de administraţie foarte bun, asta ştie cel mai bine, a lucrat la UEFA, eu ştiu cum e el văzut acolo. Şi în Arabia Saudită eram întrebat despre Ionuţ Lupescu. Faptul că va candida este extraordinar pentru fotbalul românesc, poate nu va şi câştiga, dar este extraordinar că el e aici. Să nu intre în dialog cu actuala conducere a FRF pentru că nu are niciun sens. Acum e foarte important votul oamenilor”, a spus Piţurcă, la Digisport.

Costel Gâlcă, fostul coleg al lui Lupescu la naţională, a explicat la Digisport cum poate „Kaiserul” să redreseze fotbalul românesc. „Are o experienţă foarte largă şi la UEFA, va duce fotbalul românesc acolo unde a fost odată. Trebuie lucrat mult la copii şi juniori, la ligile inferioare, pentru a clădi cât mai mult. Cred că Lupescu va face istorie pentru fotbalul românesc, sperăm ca noi să-i convingem pe votanţi. E o doză de risc în ce a făcut, dar atunci când îţi iubeşti ţara, ieşi dintr-o astfel de zonă de confort”, a spus Gâlcă, omul care a luat trei trofee cu FCSB, în 2015.

Alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal vor avea loc pe 18 aprilie. Pe lângă Lupescu și Burleanu, la alegeri s-au mai înscris Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob și Sorin Răducanu.

Sursa foto: Twitter Ionuț Lupescu