Macedonia de Nord a dejucat un atac terorist pus la cale de simpatizanţi ai ISIS

Poliţia din Macedonia de Nord a efectuat vineri mai multe raiduri pentru a preveni un potenţial atentat pus la cale de simpatizanţi ai Stat Islamic, a anunţat Ministerul de Interne de la Skopje, precizând că operaţiunea a fost iniţiat după primirea unor informaţii de la o „ţară parteneră”.

Autorităţile din Macedonia de Nord nu au precizat despre ce „ţară parteneră” este vorba, însă este de menţionat că, în aceeaşi zi, Ambasada SUA de la Skopje a emis o avertizare pentru cetăţenii americani care călătoresc în Macedonia de Nord, informează cotidianul The New York Times.

Ambasada avertiza asupra „unui risc sporit de atacuri teroriste inspirate de o ideologie extremistă, în Macedonia de Nord”.

Autorităţile din Macedonia de Nord au anunţat că în urma operaţiunii au fost confiscate obiecte despre care se crede că ar fi urmat să fie folosite într-un potenţial atentat.

Majoritatea populaţiei din fosta republică iugoslavă este creştin ortodoxă, însă aproximativ 35% dintre locuitori sunt musulmani.

Autorităţile de la Skopje estimează că până la 130 de cetăţeni din Macedonia de Nord luptă sau au luptat în rândul unor grupări extremiste din Siria şi Irak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.