Macovei: PSD este o hidră cu multe capete

Oamenii nu trebuie să creadă noul discurs al PSD, care promite că va abandona măsurile din sistemul judiciar,a declarat la RFI fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, eurodeputat aflată pe final de mandat. Ea atrage atenţia că PSD nu-şi poate schimba modul de a gândi, doar pentru că Liviu Dragnea a intrat la închisoare.

Monica Macovei nu crede noua retorică a PSD în privinţa justiţiei.

”Nu cred nimic de la PSD. Nu o să meargă mai departe cu aceste modificări, pe care le-au făcut şi care din fericire nu au intrat în vigoare, în mare parte, unele au intrat în vigoare. Ăsta este un lucru bun, dar aceşti politicieni PSD şi ALDE sunt vechi, îi ştim cu toţii şi ştim că nici ei nu se lasă şi că nu vor să fie condamnaţi, anchetaţi, nu vor să intre la închisoare”, a declarat Monica Mocavoi, la RFI.

Eurodeputatul consideră că ”PSD este o hidră cu multe capete”.

”Acum este o luptă pentru putere, asta se întâmplă şi se repoziţionează şi se refac foarte repede (…). Veniţi acum şi vreţi să vă credem că într-adevăr vreţi binele României, când până acum aţi stat aşa şi aţi susţinut pe toate ecranele şi tot timpul public şi în Guvern, că e bine cum a fost? Adică nu poţi să-ţi schimbi modul de a gândi, numai pentru că Dragnea a intrat la puşcărie (…). Sper ca oamenii să nu se lase păcăliţi”, a mai spus Macovei.

Întrebată ce ar presupune în opinia ei abandonarea măsurilor din justiţie de către PSD, Monica Macovei a răspuns: ”Să nu treacă nicio modificare din cele făcute, iar cele operate deja să fie abrogate. Desfiinţarea acelei secţii (de anchetare a magistraţilor-n.r.), categoric, da. Asta înseamnă promisiunea, adică nu mergem mai departe, ce înseamnă asta? Şi prostiile din trecut rămân? Nu”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.