Macron a anunţat trimiterea unei forţe suplimentare de 220 de soldaţi în Sahel pentru consolidarea operaţiunii

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat luni trimiterea a încă 220 de soldaţi în Sahel pentru a consolida forţa militară franceză Barkhane, care luptă împotriva jihadiştilor în regiune, relatează AFP.

„Am decis să angajez capacităţi de luptă suplimentare, 220 de soldaţi vor consolida trupele forţei Barkhane” (care are deja 4.500 de membri), a declarat preşedintele francez la încheierea unui summit al ţărilor din G5 Sahel în Pau (sud-vestul Franţei).

Emmanuel Macron a criticat puternic discursurile ”nedemne” care alimentează critici anti-franceze în Sahel şi care, potrivit lui, servesc unor ”puteri străine” care au ”o agendă mercenară”.

”Discursurile pe care le-am auzit în ultimele săptămâni sunt nedemne (…) pentru că servesc alte interese, fie ale unor grupuri teroriste (…), fie ale celorlalte puteri străine care doresc pur şi simplu să-i vadă pe europeni de la distanţă pentru că au propria lor agendă, o agendă de mercenari”, a menţionat preledintele francez, precizând că ”armata franceză” se afla în Sahel ”pentru securitate şi stabilitate” şi nu pentru ”alte interese”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *