Maduro îl acuză pe liderul opoziției, Juan Guaido, de „sabotajul electric” din Venezuela

Juan Guaido, suspectat de implicare în „sabotajul electric” din Venezuela. Procurorii doresc investigarea preşedintelui interimar autoproclamat

Procurorul-şef din Venezuela, Tarek Saab, a anunţat marţi că a cerut Curţii Supreme să deschidă o investigaţie împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat, suspectat de implicare în sabotarea reţelei electrice naţionale, relatează Reuters.

Adunarea Naţională din Venezuela a aprobat luni decretarea stării de alertă în urma unei întreruperi masive de energie care a afectat o mare parte din ţară. Autorităţile încearcă încă să redea alimentarea cu electricitate în mai multe zone din Venezuela.

Parlamentul a respins argumentul preşedintelui Nicolas Maduro potrivit căruia întreruperea alimentării cu energie electrică din ultimele zile a fost cauzată de sabotajul Statelor Unite şi a atribuit-o gestionării incorecte şi lipsei de investiţii.

Liderul opoziţiei a explicat că decretarea stării de urgenţă este necesară pentru a permite solicitarea de ajutor internaţional în legătură cu pana de curent care afectează ţara începând de joi.

Zone întinse din Venezuela au rămas începând de joi după-amiază fără curent electric, iar eforturile de remediere a situaţiei progresează lent. Problemele electrice au afectat inclusiv spitalele, care au fost nevoite să-şi folosească generatoarele doar pentru situaţii de urgenţă. Există informaţii neconfirmate că cel puţin 13 persoane au decedat în urma penei de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *