MAE, atenționare de călătorie în legătură cu greve aeriene în Croația și Belgia și caniculă în Spania

Ministerul de externe român informează cetăţenii care intenționează să călătorească în Croaţia, Belgia şi Spania că au loc greve la compania aeriană croată şi la compania aeriană Ryanair, în Belgia, iar în regiunea spaniolă Andaluzia este cod portocaliu de caniculă.

Sindicatul piloţilor și cel al personalului de deservire şi auxiliar al Croaţia Airlines au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând de miercuri, 8 august (ora locală 06.00, respectiv, 07.00 ora României). Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croaţia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

În Regatul Belgiei, la data de 10 august va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair. Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

În Spania, Agenţia Meteorologică de Stat a menținut avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla şi Cordoba din Andaluzia, cu temperaturi de 40-42 grade Celsius.

Piloţii Ryanair din Germania intenţionează să declanşeze o mişcare de protest în data de 10 august, alăturându-se astfel acţiunilor deja planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia, transmite Reuters.

Deja operatorul aerian irlandez a anulat 6% din cele peste 2.400 de zboruri planificate pentru vineri în Europa.

Greva de 24 de ore a piloţilor din Germania va începe vineri, la ora 01:01 GMT şi va afecta toate cursele aeriene din Germania, a anunţat miercuri sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC). Luna trecută au avut loc la Frankfurt negocieri între conducerea companiei aeriene low-cost şi Vereinigung Cockpit, care s-au încheiat fără rezultat.

Sindicatul cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor pentru piloţii Ryanair dar reprezentanţii VC au anunţat miercuri că operatorul aerian exclus orice creştere salarială.

Şi sindicatul piloţilor olandezi, VNV, ia în considerare declanşarea unei greve vineri dar încă nu a luat nicio decizie, a anunţat un purtător de cuvânt.

Confruntat cu perspectiva extinderii grevelor angajaţilor din Europa, şeful Ryanair, Michael O’Leary, a ameninţat săptămâna trecută că va muta mai multe locuri de muncă în Polonia dacă mişcările de protest vor afecta afacerea.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat în 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

În iulie, Ryanair a anulat peste 1.000 de zboruri, fiind afectaţi aproape 200.000 de clienţi, a informat recent compania irlandeză.

Cu toate acestea, numărul pasagerilor transportaţi de Ryanair luna trecută a urcat cu 4%, la 13,1 milioane.

Factorul de încărcare (numărul scaunelor ocupate la fiecare zbor) s-a menţinut la 97% în iulie, la fel ca în perioada similară din 2017, iar în perioada iulie 2017-iulie 2018 compania a transportat 133,5 milioane de pasageri.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *