MAE nu a trimis un reprezentant la Dublin la o întâlnire pe tema votului din Diaspora

Românii din Dublin acuză MAE că nu şi-a trimis un reprezentant la o întâlnire pe tema votului din Diaspora, astfel încât se aşteaptă la acelaşi dezastru organizatoric la alegerile prezidenţiale în străinătate ca la cele europarlamentare.

„Săptămâna trecută s-a organizat la Dublin o întâlnire ce avea ca scop găsirea de soluţii pentru alegerile prezidenţiale, astfel încât să nu se repete evenimentele regretabile de la alegerile pentru PE şi ultimele alegeri prezidenţiale. Au participat persoane din comunitatea de români din Irlanda, reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente (AEP), ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi ai Ambasadei României în Irlanda. (…) Unele detalii foarte importante au rămas cu semnul întrebării din cauza absenţei reprezentanţilor MAE. Sunt foarte dezamăgit să văd că după două organizări dezastruoase ale votului în Diaspora, domnul Meleşcanu nu doar că refuză să-şi dea demisia, dar nici nu îşi dă interesul pentru a schimba lucrurile în bine sau măcar să răspundă pozitiv iniţiativelor demarate de societatea civilă. Prin această indiferenţă şi ignoranţă, MAE transmite un semnal clar că ne putem aştepta la acelaşi dezastru organizatoric în Diaspora şi la alegerile prezidenţiale”, a spus, citat de Mediafax, Maroşan.

Potrivit acestuia, deşi întâlnirea a fost foarte utilă, din păcate, la multe întrebări adresate răspunsul era „cei de la MAE se ocupă de asta”.

„Am reuşit în cadrul întâlnirii să aflăm multe informaţii concrete din partea reprezentanţilor AEP şi s-au conturat câteva soluţii provizorii prin care am putea încerca să îmbunătăţim situaţia la următorul scrutin, dar unele detalii foarte importante au rămas sub semnul întrebării din cauza absenţei reprezentanţilor MAE”, a subliniat Marius Maroşan.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, la Dublin au fost organizate două secţii de votare, unde s-au prezentat la vot peste 4.000 de persoane.

În mai multe state, mii de români nu au reuşit să voteze, în 26 mai, după ce au stat ore în şir la cozi în faţa consulatelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul lunii trecute, că vina pentru ceea ce s-a întâmplat la vot aparţine Guvernului PSD, motiv pentru care a cerut demiterea miniştrilor de Interne şi Externe, nu demisia.

De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are în lucru un dosar privind desfăşurarea alegerilor europarlamentare din Diaspora de pe 26 mai, au precizat, la începutul lunii iunie, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Parchetului General, care au înregistrat primii cauza, însă aceasta a fost declinată către DNA, structura centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *