MAE a transmis atenționare de călătorie pentru Grecia din cauza furtunilor. Printre zonele vizate sunt şi staţiuni preferate de români

Ministerul Afacerilor Externe a emis, până marţi, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, având în vedere furtunile anunţate. Printre zonele vizate sunt şi staţiuni unde românii îşi petrec concediile. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă, că Serviciul grec de Meteorologie a anunţat o înrăutăţire a vremii în perioada 27 – 31 iulie 2018. Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină şi vânt foarte puternic.

Vor fi afectate următoarele regiuni: Cod galben: Attica, Insula Creta, Vestul peninsulei Peloponez;

Cod portocaliu: Centrul Macedoniei, Estul si Vestul Macedoniei, Estul Peloponezului, Estul si Vestul Greciei Continentale, insula Evia, Epirul, insulele din N-E Mării Egee, Tessalia, Tracia.

Detalii suplimentare despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalul www.meteoalarm.eu .

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222, informează MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.