Mafia din Turism, deranjată de controale. Murad, dator la stat cu zeci de milioane: Mai puţin cu controalele că nu aşa se face

Omul de afaceri Mohammad Murad s-a declarat nemulţumit de controalele de pe litoral, afirmând că persoanele care verifică unităţile de la malul mării „vin cu multe alte figuri în cap, cu cuvinte nepotrivite, că vă închid, că vă fac, ameninţări”.

El a susţinut că nu este nevoie de controale pentru că investitorii îşi cunosc obligaţiile.

Mohammad Murad a postat, marţi, pe pagina sa de Facebook, un filmuleţ despre turism.

„Suntem în vârful sezonului, este gradul de ocupare cel mai mare de la începutul sezonului. De la 1 august am avut un grad de ocupare spre 90% în multe staţiuni”, a afirmat omul de afaceri.

El s-a arătat nemulţumit de controalele dese de pe litoral.

„Avem sezon frumos, vremea e superbă, e primul an când totul e perfect, vorbim de turism, nu sunt cazuri la mare de Covid, chiar nu avem toxiinfecţii alimentare, lucrurile merg în parametri normali, un pic mai puţin cu controalele, domnule prim-ministru. Ne vizitează cam des. Nu mă deranjează pe mine, dar pe cei mici cred că îi deranjează. Patronii mici sunt acum ori bucătari, ori ospătari, că nu avem personal. Mai puţin cu controalele că nu aşa se face,” notează Murad.

PHOENICIA EXPRESS SRL Bucureşti (CUI/CIF: 25693077) este o companie ce activează în domeniul hotelier şi este controlată – în principal prin intermediul firmelor PERLA MAJESTIC SA şi MBM PHEN HOLDING SRL – de libanezul cu cetăţenie română Mohammad MURAD, transmite supervizor.ro.

„Pentru anul 2020, a raportat un număr mediu de 109 angajaţi, faţă de 173 în anul anterior, o cifră de afaceri de 35.780.854 lei (scădere de aproape 13%) şi un profit net de 7.319.875 lei… de 12 ori mai mare faţă de cel din 2019 (609.269 lei).

Pentru că a concediat mai mult de o treime din angajaţi şi şi-a mărit profitul de 12 ori, PHOENICIA EXPRESS SRL a primit suma de 1.206.946 lei ca ajutor de stat, prin programul „pomană pentru Ho.Re.Ca”.

Şi asta nu e tot! Conform site-ului ANAF, societatea PHOENICIA EXPRESS SRL înregistra la data de 31 martie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 12.967.414 lei, sumă defalcată astfel:

  • Bugetul de stat = 3.439.805 lei
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat = 6.978.158 lei
  • Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 38.787 lei
  • Bugetul asigurărilor de sănătate = 2.510.664 lei

După cum se poate lesne observa, peste 70% din datoriile la stat sunt impozit şi contribuţii reţinute de la salariaţi şi nevirate la bugetele de stat (stopaj la sursă), adică bani furaţi de firma „marelui investitor” Mohammad MURAD de la angajaţi!”, se arată în articolul citat.

În 2020, Murad a candidat la Primăria Maganlia ca independent, susținut de PSD. Ulterior, poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar penal lui Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar, sprijinit de PSD, pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat o plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât şi la poliţie, a declarat, pentru Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.