Mafia Firea-PSD, distruge Capitala: Guvernul nu a alocat bani prin PNDL pentru București întrucât banii nu ajungeau la mafia de partid și s-a opus Gabriela Firea

Capitala a primit cei mai puțini bani din programul Anghel Saligny dedicat dezvoltării locale și urbane. Gabriela Firea, dar și mai mulți lideri PNL au cerut ca Nicușor Dan să nu primească bani de la guvern, pe motiv că a rămas apropiat de Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, desprins din PNL, susțin surse politice pentru Ziare.com. Astfel, PSD și PNL l-au taxat pe Nicușor Dan, lovind în bucureșteni.

”Gabriela Firea a cerut ferm ca Nicușor Dan să nu primească niciun ban. Firea se pregătește să candideze din nou la Primăria Capitalei în 2024 și nu are niciun interes ca Nicușor Dan să aibă realizări. De altfel, Firea, în calitate de președinte al PSD București, nu are interes nici la sectoare. La 3 e certată cu finul Negoiță, iar Băluță, de la Sectorul 4, o ignoră de când nu mai e primar general”, susțin surse din conducerea PSD pentru Ziare.com.

Însă nici liberalii nu l-au susținut pe Nicușor Dan, deși, în Consiliul General, îi asigură majoritate. Mai mulți lideri ai PNL i-au cerut premierului să nu se afișeze și să nu-l sprijine financiar pe Nicușor Dan pentru că oricum PNL va avea alt candidat la Primăria Capitalei în 2024, susțin surse liberale. ”Noi îi votăm proiectele lui Nicușor Dan, dar nu se poate vorbi de o susținere politică. Relația sa cu PNL s-a terminat în momentul în care Ludovic Orban a pierdut șefia partidului. E adevărat, premierul Nicole Ciucă i-a promis lui Nicușor Dan că-l va sprijini financiar, însă partidul se opune. Nicușor Dan e primarul nimănui în acest moment”, susține unul dintre liberalii din conducerea partidului pentru Ziare.com.

Potrivit surselor citate, relația dintre Nicușor Dan și liderul PNL București, Ciprian Ciucu, este una decentă, însă nici pe de parte apropiată. Însă Ciucu nu are o relație foarte strânsă nici cu șeful său de partid Nicolae Ciucă.

PSD și-a stabilit deja candidatul pentru Capitală la alegerile din 204: Gabriela Firea. Fostul primar general speră că va câștiga un nou mandat în fruntea Bucureștiului, care poate fi o rampă de lansare către alegerile prezidențiale. PNL nu are candidat deocamdată, însă în culise se pregătește primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu. Singurul impediment: relația încordată dintre Ciucu și Ciucă.

”Eu nu ştiu, trebuie să frec anumite clanţe, trebuie să fac ceva ca să primesc şi DGASPC-urile Bucureştiului la sectoare? Sau nu trebuie?”, spunea Ciprian Ciucu, la finalul anului trecut, în emisiunea Insider politic de la Prima TV. ”L-am sunat pe domnul Ciucă, i-am mai reproşat eu şi în trecut că nu prea răspunde la telefon. Acuma, nu ar trebui să spun chestiile astea public, dar uite că m-aţi făcut să le spun. Mi-a spus că singurul lucru care ne desparte este o vocală. Rămâne de demonstrat”, a mai spus Ciucu despre Ciucă.

Candidatul USR e, teoretic, Vlad Voiculescu, retras însă din viața publică după experiența de la Ministerul Sănătății. Oricum, întreg partidul asteaptă mișcarea lui Dacian Cioloș, care ar putea rupe USR cu scopul de a forma un nou pol de dreapta. O altă variantă pentru Primăria Capitalei vehiculată în USR este Cătălin Drulă, care ar putea fi și candidatul USR la prezidențiale.

Din programul Anghel Saligny (PNDL rebotezat), Bucureștiul a primit cea mai mică alocare: doar 175 milioane lei din totalul de 52,5 miliarde de lei. În schimb, cei mai mulți bani s-au dus în județele Suceava și Olt, controlate de baronii Gheorghe Flutur și Paul Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.