Mafia PSD nu se lasă: Au respins cerea de reexaminare formulată de Iohannis pentru Legea prin care se pot realiza construcții în ariile strict protejate

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul inițiat de PSD prin care se permite construirea de hidrocentrale în ariile naturale protejate. Legea a fost aprobată și de Senat și merge la promulgare, la președintele Iohannis, care o mai respinsese o dată și o trimisese înapoi în Parlament.

Proiectul declară amenajările hidroenergetice ca fiind de „interes public major” şi permite construirea de hidrocentrale în arii naturale protejate. A fost votat de PSD, PNL și USR s-au opus. Interesant este că inițiativa, semnată de 24 de parlamentari PSD și ALDE, primise aviz negativ chiar și de la Guvernul Dăncilă.

Articolul 5 al legii 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică este modificat şi se adaugă faptul că „lucrările privind producţia şi distribuţia de energie electrică şi termică având ca scop utilizarea durabilă a resurselor de apă, monopol natural de interes strategic pentru realizarea de amenajări hidroenergetice, reprezintă lucrări de interes public major”.

Senatorul USR, Mihai Goțiu, care a încercat să împiedice adoptarea legii, acuză efectele nocive ale acesteia.

Construcția hidrocentralelor din defileul Jiului este făcută de foști parteneri de afaceri ai fostului ministru al Industriilor din Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu, după cum NewsMaker a relatat.

În 2015, Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement în cazul României din pricina amenajărilor hidroenergetice care afectează habitatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *