Maghiarii nu se înțeleg între ei și riscă să rămână pe dinafara Parlamentului

PPMT și PCM au refuzat oferta UDMR de a participa cu candidați pe lista Uniunii la alegerile europarlamentare. Motivația refuzului este că PPMT și PCM doreau  o coaliție a formațiunilor maghiare ce ar fi dus la un număr mai mare de europarlamentari.

Președintele PPMT, Szilagyi Zsolt, a declarat, sâmbătă, potrivit mediafax.ro, că regretă că UDMR a luat o decizie prin care a arătat că nu este interesată de electoratul celorlalte două partide, PCM și PPMT, și se gândește numai la alegătorii săi, nu la alegătorii maghiari.

Președintele PCM, Mezei Janos, a declarat, la rândul său, că formațiunea pe care o conduce, deși nu a acceptat să participe cu reprezentanți pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare, o va sprijini.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, pe 1 martie, PCM și PMMT să vină cu propuneri de candidați pe lista Uniunii pentru PE, motivând că, astfel, se susține cauza maghiară și se transmite un mesaj de colaborare.

Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR a validat, în 9 martie, la Oradea, ordinea primelor cinci locuri pe lista Uniunii pentru europarlamentare, candidații fiind Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor și Sogor Csaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.