Maia Sandu: Gruparea „ȘOR” are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în Republica Moldova

Maia Sandu anunță că unele forțe politice din Republica Moldova, după ce au jefuit cetățeni, vor să îngenuncheze statul în fața Rusiei. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului.

„Agenți ai Kremlinului, după ce au furat miliarde, stau la cald și se folosesc de cetățeni aflați în nevoie pentru a-și salva pielea și a distruge Moldova în continuare… Gruparea „ȘOR” are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violență guvernarea aleasă în mod democratic. Însă azi, Moldova nu mai este pradă unor asemenea trădători. Instituțiile noastre nu mai sunt instrumente în buzunarele lor. Ele încep să-și recapete și să-și reconstruiască independența și puterea de a proteja interesele țării. Moldovenii nu au fost niciodată aliați cu ucigașii, iar cei care vor să vadă țara în război trebuie opriți și sancționați. Ei nu reprezintă poporul nostru”, a spus ea.

Vorbind despre conducerea Rusiei, șeful statului a menționat că Moscova nu poate oferi nimic bun Republicii Moldova.

„Ați văzut multe grădinițe, spitale și școli reparate din bani de la Kremlin sau donații pentru dezvoltarea localităților? Dinspre Kremlin ne vin doar amenințări, embargouri și șantaj. De acolo vine doar război, suferință și sărăcie. Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a construi o țară în care doar cetățenii ei au dreptul să-și decidă soarta”, a adăugat Sandu.

Șeful statului a precizat că încercările Rusiei de a destabiliza situația în R.Moldova vine din cauza că armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul statului nostru.

„Astăzi Moldova nu este singură. Împreună am câștigat respectul țărilor libere și puternice ale lumii față de cetățenii noștri și vă asigur că pacea și democrația din țara noastră vor fi protejate. Președintele Iohannis a declarat ferm că România nu va abandona Republica Moldova în nicio circumstanță. Avem sprijinul garantat al României, în primul rând, și al Statelor Unite ale Americii și țărilor membre ale UE, în fața provocărilor”, a menționat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *