Maimuța interlopului Nuțu Cămătaru, capturată. Au împușcat-o cu tranchilizant în os, iar acum trebuie dusă la clinică să-i scoată acul

Maimuța interlopului Nuțu Cămătaru, care, în trecut, ținea și lei în curtea casei sale din Ferentari, a fost capturată, miercuri seara, de jandarmii din Capitală. De la apelul la 112, ce a semnalat că o maimuță se plimă prin curțile locuitorilor Sectorului 5, au trecut câteva ore până ce s-a reușit capturarea ei. Maimuța, care este un macac, a fost găsită tot în zonă, în podul unei case din Ferentari.

„Am capturat-o, o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se cațără, pericol public de a nu lovi pe cineva din greșeală și ea să nu atace pe cineva din greșeală. Am reușit să o nimerim de două ori. Prima oară am lovit-o în os, de aceea nu și-a făcut efectul , am alergat-o foarte mult. Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os și o vom trezi”, a declarat Ovidiu Roșu, medic veterinar care a capturat maimuța, potrivit mediafax.ro.

Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Potrivit sursei citate, ulterior se va decide soarta maimuței, în funcție de recomandările reprezentanților Gărzii de Mediu – în carantină, apoi poate la grădina zoologică sau în Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice.

Și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a fost sesizată de Poliția Locală Sector 5 despre prezența maimuței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *