Maior Despre Vizita Lui Dragnea În SUA: NU a Fost Invitat Oficial!

Ambasadorul României în SUA, Geroge Maior, a fost întrebat de Alina Gorghiu ce știe despre vizita plătită a lui Liviu Dragnea în SUA, în urmă cu aproape doi ani, la recepția oferită de Donald Trump după câștigarea mandatului de președinte al SUA.

Maior a refuzat să dea amănunte, dar a spus că nu sunt invitații oficiale ale liderilor europeni. Nu vă pot spune mai multe, dar pot spune că am informat acasă că nu există invitații oficiale aleliderilor din Europa.

Maior a explicat că a avut o discuție cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care nu i-a spus de demararea unei proceduri de revocare a sa din funcție. El a explicat că remarcile cu privire la scrisoarea lui Giuliani nu au legătură cu mandatul de ambasador, Giuliani fiind o persoană privată și nu reprezentant al SUA.

Maior este audiat la această oră în Comisia de Politică Externă din Senatul României pentru presupuse declarații cu privire la scrisoarea fostului primar al New York ului Rudolph Giuliani, care a criticat dur lupta DNA cu corupția din România. Maior a fost acuzat de politicieni români că interferează în politica internă a SUA, iar președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va solicita MAE retragerea sa din funcția de ambasador al SUA.

În replică, Maior a spus că a avut relații foarte bune cu autoritășile din SUA și că a adus beneficii în relațiile dintre România și Statele Unite. Maior a respins acuzațiile lui Tăriceanu.

Audirea lui Maior vine după ce acestaa comentat scrisoarea lui Giuliani, deși nu ar fi avut mandat de la statul român.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar” , declara George Maior despre demersul lui Giuliani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *