Maior Își Simte Postul Din SUA ÎN Pericol, Dar Nu Se Dă Dus

Fostul șef al SRI, George Maior, a fost chemat din SUA, unde ocupă postul de ambasador, pentru a fi audiat în Comisia de Control pentru activitatea SRI, în legătură cu scrisoarea transmisă autorităților române de către fostul primar al New York ului, Rudolph Giuliani, prin care aduce acuzații grave DNA-ului și ia partea persoanelor certate cu legea.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar”, a declarat, luni, George Maior, ambasadorul României în SUA.

Maior ar putea da explicaţii şi cu privire la protocoalele încheiate de SRI în perioada în care era şef al Serviciului.

„Consider că am spus un adevăr și că am lucrat în interesul național. Nu înțeleg cum poate cineva să afirme că am interferat cumva în politica americană când e vorba de o persoană privată. Nu am văzut nici cel mai mic gest, atitudine sau declarație din partea americană care să confirme acest lucru. Dacă există un interes politic pentru a pleca din această funcție și văd că există, acesta e determinat de rațiuni politice care trebuie explicate. Eu nu îmi explic, nu are legătură cu diplomația și cu faptul că mi-am făcut datoria în interesul național românesc”, a declarat Maior inainte de audierea de la Comisia SRI.

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu președintele Iohannis despre plecarea sa din funcție, George Maior a spus că nu a existat această discuție.

„Am avut luni o discuție cu domnul Meleșcanu, în care am explicat detaliat argumentele care cred că reprezintă un punct de vedere valid românesc”, a conchis Maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *