Managerul de la “Marius Nasta”, declarație-bombă: „Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din București, a făcut o declarație-bombă, legată de explozia de contaminări cu noul coronavirus: ea susține că, în prezent, în realitate, sunt cam 2.000 de cazuri noi, pe zi.

„Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat, la Digi 24, Beatrice Mahler.

Medicul spune că soluția pentru situația în care ne aflăm ar fi „măsuri, comunicare și educație” și în acest context a subliniat rolul important pe care îl are presa. „Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte”, amai precizat managerul de la “Marisu Nasta”.

Până vineri, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De asemenea,  din  păcate, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *