Manda, prins cu MINCIUNA interceptărilor: Un număr de 22 de ori mai mic decât cifra mincinoasă propagată de PSD

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru al comisiei de control SRI, a cerut date oficiale de la toate parchetele din Romania, cu scopul realizarii unui studiu privind respectarea drepturilor si libertatilor civile.
Acesta a arătat că deputatul PSD Claudiu Manda, presedintele Comisiei de Control SRI, a fost unul dintre cei care au sustinut public că 6 milioane de români au fost interceptați, numarul aparand intr-un document oficial al Comisiei SRI.

Însă din datele primite de la parchete, rezultă, conform parlamentarului USR, că „propaganda PSD a denigrat pe nedrept Ministerul Public, judecatorii si procurorii”.
Pana acum s-au primit raspunsuri de la aproape 100 dintre cele 249 de parchete, inclusiv DNA si DIICOT, a precizat deputatul USR.

Conform datelor respective si facand anumite medii, in perioada 2005-2015, numarul persoanelor vizate de mandate de supraveghere tehnica solutionate de procurori si aprobate de judecatori a fost de 266.455 de persoane, adica un numar de 22 de ori mai mic decat cifra mincinoasa propagată de PSD.

Mai mult, din aceste date preliminare reiese o „surpriza” pentru cei care „au acuzat DNA ca ar abuza de aceasta parghie legala”, spune acesta.

„Nu DNA e principalul beneficiar, ci parchetele. Astfel, 188 de parchete au avut mandate care au afectat direct 102.000 persoane. Urmeaza DIICOT – care se ocupa de crima organizata, mafie, terorism – care a solicitat si au fost aprobate tot in jur de 102.000 (circa 40%) „, a spus deputatul USR, subliniind in repetate randuri ca este vorba despre „numarul de persoane vizate de toate mandatele”, nu de mandate aprobate.

In ceea ce priveste DNA, a solicitat circa 35.000 de persoane in zece ani, „deci o medie de 3.500 pe an”, a spus Lucian Stanciu Viziteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *