Mare pescar și hot de insule la Dunăre, Dragnea are o problemă și cu crapul din UE

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că trebuie luate măsuri urgente în domeniul piscicol, deoarece românii au ajuns în situaţia în care cumpără crap românesc crescut în Spania, în timp în ţară bălţile au rămas neîngrijte din lipsa sprijinului prin subvenţii pentru producători.

„O altă provocare şi acolo trebuie să măriţi viteza e zona de piscicultură. Aţi fost în Piaţa Obor? Cum să mâncăm crap românesc adus din Spania? Aici e un potenţial foarte mare. Din păcate, nu s-a făcut nimic în anii precedenţi. E o sursă de venit foarte importantă. A crescut ponderea în PIB”, a declarat Liviu Dragnea, la ”Viaţa Satului”, de la TVR.

„Obţinem abia 12.000 tone de peşte. Obţineam 60.000 de tone de peşte. Avem crap românesc pe care îl cresc alţii (…) Nu mai există peşte în România. Peştele dacă nu îl îngrijeşti, nu îi faci injecţii, dar aici am pierdut de-a lungul vremii motivul pentru care obiectivul de revitalizare a ţării este important”, a completat ministrul Agriculturii, Petre Daea, invitat la aceeaşi emisiune.

Liderul PSD a mai spus că principala problemă este legată de neîngrijirea apelor.

„Creşte în Ungaria. Da, pentru anul viitor, până la toamnă trebuie să fie gata, de ce atunci ca să prindem finanţările în buget. E păcat de Dumnezeu. Eu ştiu când eram mic erau bălţile pline de peşte. Ungaria produce mai mult peşte decât România (…) Înainte Dunărea era plină de sturioni de exemplu. Nu mai avem. Păi de ce să nu mai avem? Crap, fitofag, şalău, caraş. Apele au rămas la fel, doar că sunt bălţile neîngrijite şi nu i-a ajutat nimeni cu subvenţie pentru a vinde în mod avantajos peştele”, a completat Dragnea, la TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *