Marea Britanie: Femeia otrăvită cu Noviciok a murit

Femeia contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok și internată sâmbătă la Salisbury (în sudul Angliei) a murit duminică seară. Poliţia a declanşat o anchetă pentru crimă, anunţă BBC. Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit la spital, starea sa find critică din 30 iunie.

„Poliţia a lansat o anchetă pentru crimă după ce femeia expusă la agentul Noviciok în localitatea Amesbury, în Wilstshire, a decedat în seara zilei de duminică, 8 iulie”, a anunţat Scotland Yard. „Ea a fost identificată ca fiind Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, din Durrington”, a precizat poliţia, confirmând pentru prima dată identitatea sa.

Starea lui Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, care a fost şi el expus neurotoxinei în Amesbury, rămâne critică, el aflându-se în spital.
Premierul britanic, Theresa May, a reacţionat imediat la acest anunţ. „Sunt îngrozită şi şocată de moartea lui Dawn Sturgess”, a declarat ea într-un comunicat. „Gândurile mele şi condoleanţele se îndreaptă spre familia şi apropiaţii săi”, a subliniat prim-ministrul.

„Poliţia şi agenţii de securitate lucrează pentru a stabili urgent faptele”, a adăugat Theresa May. „Guvernul îşi oferă tot sprijinul populaţiei locale, confruntată cu această tragedie”, a continuat ea.

Dawn Sturgess și Charlie Rowley au fost internaţi după ce au manipulat „un obiect contaminat”, a făcut cunoscut poliţia la sfârşitul săptămânii trecute.

Contaminarea lor a survenit la patru luni după tentativa de otrăvire cu Noviciok care i-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, la Salisbury, un oraş situat la 13 kilometri de Amesbury, unde ambulanţele au venit în ajutorul cuplului de britanici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.