Marea Britanie interzice aeronavele Boeing 737 MAX 8 în spaţiul său aerian

Avioanele Boeing 737 MAX 8 au fost interzise în spaţiul aerian al Marii Britanii, după accidentul aviatic al companiei aeriene Ethiopian Airlines, de duminică, informează The Telegraph.

157 de pasageri şi membri ai echipajului au murit, după ce unul dintre avioanele Boeing 737 Max 8 ale companiei aeriene s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea din Addis Abeba, duminică dimineaţă.

Max 8 este tipul de avion deţinut şi de Lion Air, care a căzut în Marea Java din Indonezia, în luna octombrie a anului trecut, în condiţii similare, ridicând întrebări privitoare la eventuale probleme tehnice ale noului model de Boeing 737, care a intrat în serviciu în anul 2017.

Autoritatea Aviaţiei Civile a Regatului Unit a spus că directiva va rămâne valabilă pe termen nedefinit, precizând, într-un comunicat, că a luat această decizie pentru că nu are „suficiente informaţii” legate de accidentul din Etiopia.

Avionul Ethiopian Airlines a decolat la ora 8:38 de la Aeroportul Internaţional Bole şi a pierdut contactul cu turnul de control şase minute mai târziu, în apropiere de Bishoftu, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de capitala Addis Abeba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *