Marea Britanie nu mai acordă vize de investitor

Autoritățile de la Londra au sistat acordarea vizelor de investitor. Decizia a fost luată în conformitate cu planul Londrei de a combate spălarea banilor și venirea în țară a banilor murdari.

Procedura de eliberare e vizelor de investitor a fost blocată până când nu vor intra în vigoare noile reguli cu privire la combaterea spălării banilor, notează BBC.

Potrivit noilor prevederi, doritorii de a obține o astfel de viză vor fi obligați să prezinte un audit al tuturor finanțelor lor. În plus, pentru obținerea unei astfel de vize nu vor mai fi luate în calcul hârtiile de valoare.

Noile prevederi urmează să intre în vigoare în 2019. „Nu vom tolera pe teritoriul nostru oameni care nu respectă regulile și folosesc vulnerabilitățile sistemului de acordare a vizelor. Noile prevederi vor acorda această posibilitate doar adevăraților investitori, care vor să susțină businessul britanic”, a declarat ministrul pe probleme de Migrație de la Londra, Caroline Nokes.

Marea Britanie acorda vizele de investitor în schimbul a 2 milioane de lire sterline investiți în economia Regatului Unit. În 2017 au fost acordate circa o mie de astfel de vize.

Anterior, oligarhul rus Roman Abramovici nu a putut obține o astfel de viză după ce autoritățile britanice s-au interesat de proveniența banilor acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *