Marea Britanie nu renunţă la restricţii până pe 14 iunie. Autorităţile sunt îngrijorate din cauza tulpinii indiene

Marea Britanie urmează să mai renunţe la restricţii abia după 14 iunie. O spune ministrul sănătăţii Matt Hancock după ce cazurile de infectări cu tulpina indiană au crescut cu 28% în ultimele două zile. Totuşi, peste 100 de zboruri au aterizat în Regatul Unit, de la includerea acestei ţări pe lista roşie.

India a ajuns pe lista roşie după apariţia unei tulpini a coronavirusului mai transmisibilă decât varianta Kent şi care s-a răspândit în 86 de zone din Anglia.

Doar cetăţenii britanici şi irlandezi, sau cei cu drepturi de şedere în Marea Britanie, inclusiv deţinătorii de vize pe termen lung. Ei pot intra în Anglia după ce au călătorit sau au tranzitat India.

În ciuda regulilor de călătorie ale guvernului, inclusiv interzicerea zborurilor directe din ţările de pe lista roşie, Indiei i s-a permis să continue zborurile către Marea Britanie.

Compania Air India a şi anunţat zboruri indirecte suplimentare de la aeroportul Heathrow din londra către mai multe oraşe indiene. Guvernul a precizat că nu va opri zborurile directe dintre Anglia şi India.

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat: „Există un număr mic de motive pentru care oamenii ar putea avea nevoie să călătorească în India, chiar şi atunci când ţara se află pe lista roşie. Nu ne-am aştepta la cifre substanţiale de călători.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *