Marea Britanie: Parlamentarii au respins moţiunea premierului privind organizarea de alegeri anticipate la 12. Johnson vine cu una nou

Parlamentarii britanici au respins luni organizarea de alegeri anticipate, în timp ce premierul Boris Johnson nu a reuşit să obţină sprijinul majorităţii de două treimi în parlament, relatează Reuters.

Aproximativ 299 de parlamentari au susţinut moţiunea pentru alegeri anticipate, din cele 434 de voturi de care avea nevoie Johnson.

Deputaţii britanici au supus la vot, luni după-amiază, o moţiune a premierului Boris Johnson care propune organizarea de alegeri anticipate pe 12 decembrie. Liderul conservator speră ca până la acea dată să obţină adoptarea în parlament a textelor necesare pentru punerea în aplicare a acordului de Brexit convenit în urmă cu zece zile la Bruxelles.

Dar, premierul britanic Boris Johnson insistă cu tentativa de a pune capăt blocajului politic provocat de Brexit, angajându-se luni seară să vină cu o nouă moţiune pentru alegeri anticipate după ce prima a fost respinsă de Camera Comunelor, relatează DPA.

Toate ţările UE au convenit săptămâna trecută asupra necesităţii unei a treia amânări a Brexitului pentru a evita o ieşire nereglementată şi s-au pus de acord să ia o decizie asupra subiectului prin procedură scrisă, fără a fi necesară convocarea unui summit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *