Marea Britanie și UE, acord pe Brexit?

Negociatorii din partea Marii Britanii și UE pentru Brexit ar fi ajuns la un acord privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europenă, informează Politico, citând trei diplomați ai UE. Negociatorii-șefi ai Uniunii Europene au refuzat să comenteze această informație.

Negociatorii Brexit au ajuns la un acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează site-ul de știri Politico, citând trei diplomați ai UE. Negocierile din acest weekend de la Bruxelles între oficialii britanici și cei ai UE nu au condus încă la încheierea unui acord final privind Brexit în această săptămână, pentru aprobarea liderilor, a declarat duminică Reuters, surse europene.

Sub condiția anonimatului, trei diplomați de rang înalt ai Uniunii Europene au declarat pentru Reuters că s-a ajuns la un acord privind condițiile de retragere a Marii Britanii, dar alte surse nu confirmă informația.

Întrebați de Reuters, negociatorii-șefi ai Uniunii Europene au refuzat să comenteze aceste informații.

Ambasadorilor celor 27 de state membre ale UE (fără Marea Britanie) li s-a transmis, la o reuniune extraordinară ce se desfăşoară duminică seară la Bruxelles, că încă nu a fost convenit un acord cu Marea Britanie privind condiţiile Brexitului, au precizat pentru agenţia Reuters două surse diplomatice europene.

Convocarea neaşteptată a acestei reuniuni, împreună cu o întâlnire de asemenea neprogramată în aceeaşi zi între negociatorii şefi european şi britanic, Michel Barnier şi Dominic Raab, au fost urmate de relatări venite dinspre surse europene care afirmau că s-a reuşit încheierea unui acord între Londra şi Bruxelles.

Dar în final oficiali europeni au transmis agenţiei Reuters că încă nu s-a ajuns la un acord şi că negocierile continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *