Marea Britanie: Un bărbat a fost arestat în faţa Palatului Buckingham pe motiv că deținea un pistol cu electroșocuri care s-a dovedit a fi un inel de chei

Turistul olandez care a fost reţinut duminică după ce declanşat alarma la Palatul Buckingham din Londra avea un inel de chei, nu un pistol cu electroşocuri, cum au crezut iniţial paznicii, au transmis luni reprezentanţii Poliţiei Metropolitane, relatează Reuters.

„Ofiţerii au constatat că turistul nu avea un pistol cu electroşocuri, ci un inel de chei cu această funcţie, cu putere slabă şi care nu prezenta un pericol”, a transmis poliţia.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost reţinut de către poliţie duminică, după ce paznicii au raportat că acesta avea asupra lui „un aparat asemănător cu un pistol cu electroşocuri”.

Turistul a fost eliberat câteva ore mai târziu fără ca împotriva lui să fie luate măsuri suplimentare.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut iniţial de serviciile de securitate şi apoi predat poliţiei, a anunţat Scotland Yard într-un comunicat.

Acest incident „nu este de natură teroristă”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP. „Este vorba despre un incident izolat”. Bărbatul a rămas în arestul poliţiei duminică după-amiază.

La Londra s-a deschis în iunie procesul unui bărbat acuzat de „pregătirea unui act de terorism”. El a încercat în august 2017 să atace cu o sabie poliţiştii din faţa Palatului Buckingham şi a numit-o pe regină drept „inamicul lui Allah”. Niciun verdict nu a fost încă pronunţat în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *