Marea Britanie va relua exercițiile din timpul Războiului Rece, din cauza amenințărilor rachetelor de croazieră rusești

În cadrul unui interviu acordat publicației The Telegraph, șeful de stat major al Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, Mike Wigston, a declarat că Forțele Armate vor relua exercițiile de dispersare a aeronavelor, în legătură cu amenințările rachetelor de croazieră rusești.

“Vom învăța din nou să ne dispersăm avioanele de luptă”, a spus Wigston, citat de agenția de presă rusă Interfax.

Potrivit declarațiilor acestuia, “în cazul în care arsenalul rusesc de rachete înaintate de croazieră ar fi transferat în Regiunea Kaliningrad, Marea Britanie s-ar afla în raza de acțiune a acestuia”.

“Ar trebui să vedem acest lucru ca pe o amenințare națională și să studiem lista pistelor de care dispune Marea Britanie”, a menționat Wigston potrivit sursei citate.

“Sună cam ca în timpul Războiului Rece, dar trebuie să ne reamintim cum să facem acest lucru”, a adăugat acesta.

Șeful de stat major al Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a mai precizat că mutarea de către Federația Rusă în Regiunea Kaliningrad a armelor moderne, cum ar fi cele mai recente rachete de croazieră, “ar reprezenta încă un pas pe scara escaladării situației”.

“Nu am ținut pasul cu dezvoltarea sistemelor de apărare antiaeriană. Nu am avut nevoie de o apărare antiaeriană la sol din cauza poziției noastre strategice și a faptului că am operat sub umbrela americană. Acum, această abordare trebuie schimbată”, a concluzionat Wigston.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *