Marea Britanie. Victimele din camionul frigorific erau cetățeni chinezi. Șoferul, audiat de poliție

Cei 39 de oameni găsiți morți într-un tir frigorific în apropiere de Londra în noaptea de marți spre miercuri erau cetățeni chinezi, scrie presa britanică.

Poliţia din comitatul britanic Essex continuă joi ancheta pentru a stabili împrejurările care au dus la existenţa celor 39 de cadavre umane în camionul din parcul industrial Waterglade, în oraşul Grays, relatează site-ul postului BBC.

Forţele poliţieneşti l-au reţinut miercuri pe şoferul camionului, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din oraşul nord-irladenz Portadown, comitatul Armagh, recunoscut sub numele de Mo Robinson.

Şoferul camionului este audiat joi pentru a stabili dacă vinovăţia crimelor îi aparţine şi dacă bărbatul face parte dintr-o reţea de crimă organizată.

Ofiţeri ai poliţiei din Irlanda de Nord au descins în două case din regiunea britanică din care şoferul provine, iar Agenţia britanică pentru Crimă Organizată a comunicat că lucrează pentru a identifica „grupuri de crimă organizată care ar fi putut juca un rol în cadrul crimei”.

Confrom primelor rezultate obţinute de anchetatori, camionul ar fi ajuns în Purfleet, oraş situat la vest de Grays, pe râul Thames, venind dinspre oraşul belgian Zeebrugge.

Camionul, condus de nord-irladezul Mo Robinson ar fi părăsit portul Purfleet în jurul orei 1:05, ora locală, (3:00, ora României), urmând a fi descoperit de către echipajele locale de urgenţă, în parcul industrial Waterglade, la scurt timp după ce acesta a ajuns în acest loc, în jurul orei 1:30, ora locală ( 3:30, ora României).

Eric Van Duyse, purtător de cuvânt al procuraturii din Belgia a informat că o investigaţie asupra incidentului este în desfăşurare. „Nu avem nicio idee, în acest moment, legată de cât timp a petrecut camionul pe teritoriul Belgiei, puteau fi ore sau zile, noi nu ştim”, a adăugat acesta.

Poliţia a informat că partea din faţă a camionului, condusă de şofer, ar fi venit din Irlanda de Nord şi ar fi preluat containerul, în care cele 39 de cadavre au fost găsite, din portul Purfleet.

Poliţia din comitatul britanic Essex a anunţat miercuri descoperirea a 39 de cadavre în interiorul unui container al unui camion aflat într-un parc industrial. Poliţia a izolat zona în care cadavrele au fost descoperite, iar accesul în parcul industrial este interzis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *