Marele Zid, vandalizat în prima zi de redeschidere. Autorităţile chineze ameninţă făptaşii cu umilirea publică

Marele Zid a fost vandalizat în prima zi de redeschidere, iar autorităţile chineze au dispus noi reguli şi îi ameninţă cu umilirea publică pe cei care nu le respectă, sperând că asta va descuraja turiştii să distrugă cel mai important simbol al ţării, scrie CNN.

Secţiunea Badaling, cea mai populară a Zidului, a fost redeschisă pe 24 martie, după două luni în care accesul nu a fost permis din cauza epidemiei de Covid-19. Ea se află la 70 de kilometri de Beijing.

În aceeaşi zi, un vizitator a fost surprins pe camerele de supraveghere vandalizând monumentul cu o cheie. El a fost prins şi a mărturisit, au spus reprezentanţii sitului.

Informaţia s-a răspândit rapid şi a înfuriat utilizatorii de internet. A fost creat hashtag-ul „Marele Zid vandalizat în prima zi de redeschidere”, care a devenit subiect popular pe platforma Weibo.

Biroul care administrează Marele Zid a implementat, pe 6 aprilie, o nouă serie de măsuri împotriva vandalismului. Au fost impuse sancţiuni pentru şapte tipuri de vandalism asupra unor monumente culturale, inclusiv gravarea şi alte distrugeri intenţionate.

Turiştii care nu le respectă vor fi adăugaţi pe o „listă neagră” care va fi, în mod regulat, publicată. Accesul lor va fi interzis, pe viitor, aici şi este posibil ca şi în alte atracţii culturale.

Noile măsuri au fost apreciate de internauţi, iar presa a scris că expunerea celor care nu le respectă va pune presiune asupra infractorilor, prin umilirea publică.

Nu este prima dată când China întocmeşte o „listă neagră” a turiştilor. Ele există şi pentru parcurile din Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *