Mark Zuckerberg nu mai vrea să depindă de Apple şi Google și pariază totul pe realitatea virtuală

Facebook a ajuns la 10.000 de angajaţi care lucrează la realitatea virtuală şi augmentată. Numărul celor din divizia Reality Labs a crescut de 10 ori în ultimii patru ani. Mark Zuckerberg a declarat că îşi doreşte să nu mai depindă de Apple şi Google.

Mark Zuckerberg pariază totul pe realitatea virtuală, iar rețeaua socială a ajuns astfel la 10.0000 de angajaţi care se ocupă de realitatea virtuală şi augmentată.

Divizia Reality Labs are de 10 ori mai mulţi oameni decât în urmă cu doar patru ani.

Primul succes major a venit în 2020: Oculus Quest 2, casca de realitate virtuală care nu necesită un computer. A ajuns în doar câteva luni cea mai vândută, depăşind rivalele HTC Vive sau Playstation VR.

Însă Zuckerberg nu se opreşte aici. A explicat într-un interviu pentru The Information: „Are sens să investim totul să ajutăm să modelăm ceea ce cred că va fi următoarea platformă majoră”, a spus CEO-ul Facebook.

Zuckerberg vrea să evite situaţia din momentul în care au apărut smartphone-urile. Facebook nu a avut vreun device şi a depins mereu de Google şi Apple. Aşa că acum fac propriile device-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *