Martha şi Bela şi Karolyi, achitaţi în dosarul Nassar

 

Antrenorii români care au  sprijinit-o pe Nadia Comăneci să atingă performanţa, iar apoi au scris istorie şi în gimnastica Statelor Unite, au scăpat de acizaţiile din dosarul Nassar, precizează Chicago Sun Times.

 

Antrenorii români  Martha și Bela Karoly fuseseră daţi în judecată de Sabrina Vega, membră a echipei Statelor Unite şi campioană mondială în 2011, pe motiv că cei doi nu au apărat-o de abuzurile medicului Larry Nassar. În afară de Vega, Nassar a fost acuzat de alte 200 de fete, iar totul s-a petrecut în ferma soţilor Karolyi din Huntsville.

Vega susţinea că ar fi fost abuzată sexual de sute de ori în timpul şedinţelor de tratament, în perioada 2008 – 2012. Din cauza traumelor suferite, Vega a suferit depresii, crize de anxietate şi atacuri de panică.

Chiar dacă pentru moment antrenorii români au păstrat tăcerea, într-un interviu publicat în aprilie, de Dateline NBC, Martha Karolyi declara că empatizează cu victimele doctorului care a fost găsit vinovat în instanţă şi condamnat, dar că nu consideră că ar trebui trasă la răspundere.

Larry Nassar (54 ani) şi-a recunoscut vina şi a primit, în total, 175 de ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *