Masca obligatorie şi în Vrancea! Terasele închise după ora 23, iar dansul INTERZIS

Masca devine obligatorie de sâmbătă în spaţiile aglomerate în aer liber şi în Vrancea, anunță news.ro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre pieţe, târguri şi oboare, staţii de autobuz, gări şi autogări, în parcările magazinelor, în timpul procesiunilor religioase, în curtea bisericii, dar şi în parcuri, grădini publice şi zone de agrement.

Primarii, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, vor fi cei care vor trebui să stabilească exact locurile în care masca va deveni obligatorie.

Totuşi, există şi persoane care nu vor fi obligate să poarte masca. Excepţiile vizează persoanele care desfăşoară activităşi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, copiii cu vârsta mai mică de cinci ani şi persoanele care suferă de afecţiuni/insuficienţe respiratorii ce afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin certificat medical.

Totodată, s-a stabilit că terasele şi incintele unde se desfăşoară jocuri de noroc vor fi închise în intervalul orar 23:00-06:00. Accesul clienţilor va fi permis doar în limita numărului de scaune, iar activităţile care presupun interacţiunea, cum ar fi dansul, vor fi interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *