Măsură extremă: Un medic de familie, din Călărași, anunță că renunță la pacienții care nu se vaccinează anti-COVID

Un medic de familie din județul Călărași anunță, marți, într-o postare pe Facebook, că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea anti-COVID. În susținerea  inițiativei  sale,  medicul invocă un articol de lege  potrivit  căruia asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului, potrivit  mediafax.ro.

„Asiguratii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.
Conform acestui acrticol de lege, ANUNT PUBLIC de acum ca TOATE PERSOANELE INSCRISE LA MINE CARE REFUZA VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.

Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut.”, a postat medicul Cătălin Petrencic.

Potrivit paginii de Facebook, medicul Cătălin Petrencic este din Pitești și trăiește în comuna Mânăstirea, din județul  Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *